Länk till startsidan
Translate
Kontakt

Återbruks­paviljongen

Återbrukshuset på Bråta återvinningscentral är en liten rödfärgad byggnad med spetsigt tak.

Foto: Anna Sigvardsson.

I Återbrukshuset Paviljongen på Bråta återvinningscentral tar vi hand om saker som ska gå till återanvändning istället för att slängas. På så sätt bidrar vi tillsammans till ett mer hållbart samhälle.

Ett inbjudningskort med vimplar i glada färger. Text: Välkommen på invigning! Nu inviger vi återbrukspaviljongen på Bråta återvinningscentral. Den 17 september klockan 10-14. Returvägen 2, Mölnlycke.


Nu inviger vi nya återbrukspaviljongen på Bråta återvinningscentral.
Kom och byt grejer eller lämna in något som kan komma till återanvändning. Vi bjuder på korv och fika.
Den 17 september kl. 10-14.


 

Lämna och byt saker i Paviljongen

Genom att lämna in dina gamla saker och byta till något nytt istället för att köpa så bidrar vi tillsammans till en minskad konsumtion och en bättre miljö.

Återbrukspaviljongen består av tre delar. En del där du kan lämna in och skänka second-handsaker till välgörenhet, en del för byggmaterial och en del där du kan byta saker.

Byggmaterial till återbruk

Lämna in byggmaterial, nytt som begagnat till återbruk! Allt ifrån fönster, garderober, takpannor till wc-stolar. De inlämnade materialet hämtas av Återbruket som drivs av Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad och är en icke-vinstdrivande verksamhet. Intäkterna från försäljningen stöttar olika projekt.
Läs mer om Återbruket på Göteborgs stads webbplats:

Secondhand till välgörenhet

I Återbrukspaviljongens second-handavdelning kan du lämna in hela och fina saker som du inte längre behöver, men som kan komma till användning av någon annan. Det kan exempelvis vara porslin, dukar, väskor, klockor, garn, böcker, ramar, kläder, leksaker och spel. Sakerna tas om hand av en ideell hjälporganisation.

Byteshörnan

I bytesavdelning kan du lämna in hela och rena kläder, husgeråd, hemelektronik, mindre möbler och prydnadssaker, leksaker och sportartiklar som du inte längre behöver eller vill ha. Oavsett om du lämnat in secondhandprylar eller inte är det fritt fram att fynda bland de inlämnade sakerna i bytesrummet.

Regler för byteshörnan:

  • De sakar du lämnar in ska vara hela och rena
  • Vi hjälps åt att hålla ordning i byteshuset, ställ dina inlämna artiklar där det bäst passar in, till exempel bland kläder, leksaker, redskap och så vidare.

Hjälpte informationen på denna sida dig?