Länk till startsidan
Translate
Kontakt

NYHET

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Världsmiljödagens logotyp.

#OnlyOneEarth – 5 juni 2022

Den 5 juni firas Världsmiljödagen världen över. Årets tema är Only One Earth – living sustainably in harmony with nature. Det handlar om att leva hållbart i samklang med naturen och behovet av att ställa om till en grönare livsstil. Alla kan vi göra smarta val för en mer hållbar värld.

I år står Sverige värd för dagen och Only One Earth är samma tema som när Världsmiljödagen instiftades i Stockholm 1972. Idag, 50 år senare, är det minst lika aktuellt. Den här planeten förblir vårt enda hem och vi måste göra allt vi kan för att skydda jordens ändliga resurser.

Temat ska uppmuntra alla människor till att engagera sig och jobba aktivt med miljön för att skapa konkreta resultat och nya lösningar. Hur vill du bidra?

Tillsammans kan vi göra skillnad
– för vår enda jord

Världsmiljödagen firas varje år över hela världen den 5 juni. Det är en global kampanj som instiftades på FN:s miljövårdskonferens i Stockholm 1972. Syftet är att öka kunskapen och mobilisera handlingskraft kring aktuella miljöfrågor. Dagen arrangeras av FN:s miljöprogram UNEP, varje år med ett specifikt tema och ett nytt värdland.

Världsmiljödagen Länk till annan webbplats.