Länk till startsidan
Translate
Kontakt

NYHET

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Tre barn håller upp varsin julklapp och ser glada ut. Bakom dem skymtasett fallfärdigt hus.

”Aktion Julklappen” är en kampanj som Human Bridge gör tillsammans med Läkarmissionen för att sprida julglädje till barn i Östeuropa. Foto: Oskar Sehlin.

Ny biståndsorganisation på Bråta

Human Bridge har flyttat in i återbrukspaviljongen på Bråta återvinningscentral. Biståndsorganisationen tar tacksamt emot kläder, skor och leksaker som skickas till behövande eller säljs för att finansiera organisationens projekt. Även trasig textil tas om hand för återvinning.

Human Bridge är en biståndsorganisation som utför materialrelaterade projekt. Årligen sker insatser till ett 25-tal länder. En del insatser sker i samverkan med andra organisationer, bland annat Läkarmissionen och Erikshjälpen. Arbetet består i att samla in, reparera och skicka ut sjukvårdsmaterial och handikapputrustning främst till länder i Afrika, Östeuropa och Mellanöstern. Textilier, såsom kläder och skor, samlas också in och går till direkta biståndsinsatser eller genererar intäkter till olika biståndsprojekt.

Återbruk för hållbar användning av resurser

Härryda Vatten och Avfall AB tar hand om ditt avfall på flera olika sätt som är bra för vår miljö. Men många saker som slängs är inte sopor utan kan användas på nytt. I återbrukshuset ”Paviljongen” på återvinningscentralen Bråta i Mölnlycke tar vi hand om saker för återanvändning. På så sätt bidrar vi tillsammans till ett mer hållbart samhälle.

Skänk, byt och använd igen

Återbrukspaviljongen består av tre rum där du kan lämna saker som fortfarande är användbara. I en del av byggnaden kan du kan skänka kläder och saker till Human Bridge.
I rummet intill kan du lämna byggmaterial som tas om hand av Kretsloppsparken Alelyckan i Göteborg. Ett tredje rum har nu också öppnat. Det är en bytesdel dit du kan lämna fina saker som kan komma till glädje för någon annan. I det rummet är det även tillåtet att plocka med sig något av det som lämnats där.
Välkommen att återbruka!

Återbrukspaviljongen på Bråta ÅVC
Human Bridge Länk till annan webbplats.
Återbruket - för begagnat byggmateral Länk till annan webbplats.