Länk till startsidan
Translate
Kontakt

NYHET

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

En man går framför återbrukshuset på återvinningscentralen. han bär på en stor leksaksbil. På bilden finns en text "Välkommen till Bråta den 17 september klockan 10 till 14.

Välkommen på invigning!

Nu inviger vi återbrukshuset Paviljongen på Bråta återvinningscentral. Kom och byt grejer eller lämna in något som kan komma till användning igen. Vi bjuder på korv och fika.

Lördagen den 17 september kl. 10-14 är du välkommen att besöka oss på Bråta återvinningscentral på Returvägen 2 i Mölnlycke. Vi bjuder på korv med bröd och fika.

I återbrukshuset Paviljongen tar vi hand om saker som ska gå till återanvändning istället för att slängas. På så sätt bidrar vi tillsammans till ett mer hållbart samhälle.
— Det är så glädjande att vi nu kan erbjuda våra kunder och invånare fler sätt att ta tillvara på och återanvända saker och material, så att vi tillsammans bidrar till minskad konsumtion och en bättre miljö, säger Eliza Farmand, avfallschef på Härryda Vatten och Avfall AB.

Kom och byt grejer!

Paviljongen består av tre delar. En del där man kan lämna in och skänka begagnade saker till välgörenhet, en del för begagnat byggmaterial och en del för att byta saker. I bytesavdelningen är man välkommen att lämna in hela och rena kläder, husgeråd, hemelektronik, mindre möbler, krukor och prydnadssaker, leksaker och sportartiklar. Oavsett om man lämnat in begagnade prylar eller inte är det fritt fram att ta med sig något hem bland de inlämnade sakerna i bytesrummet.
hvaa.se/paviljongen

Återbruka för miljöns skull

Varje år slänger vi närmare 500 kilo avfall per person i Sverige. Vi är samtidigt duktiga på att återvinna avfall till nya produkter eller energi. Men jordens resurser är begränsade och om alla skulle konsumera som vi gör i Sverige skulle det behövas mer än fyra jordklot. För att minska avfallet måste vi slänga mindre, men också köpa mindre. Det gör vi genom att behålla de saker som vi redan har och genom att köpa begagnat.

Tre tips för att minska ditt avfall genom återbruk

  • Vårda och reparera saker som du redan har så att de håller längre.
  • Köp begagnat, låna eller byt saker med andra. Det spar på din ekonomi och på miljön.
  • Skänk istället för att slänga. Det som är sopor för dig kan vara värdefullt för någon annan.

Fler tips: minska ditt avfall

Hitta till Bråta återvinningscentral

Returvägen 2 i Mölnlycke. Karta Länk till annan webbplats..

Glöm inte körkortet eller ditt återvinningskort för att passera in på återvinningscentralen!