Länk till startsidan
Translate
Kontakt

NYHET

Två kvinnor med hjälmar på huvudet arbetar i ett vattenverk. Den ena kvinnan håller en laptopdator och pekar med andra handen.

Foto: JEI

Vi stöttar framtida VA-ingenjörer

Vi gör en stor investering för att förnya och bygga ut vattensystemen i Härryda kommun. I vårt växande team behövs kunniga och engagerade medarbetare, inte minst VA-ingenjörer och drifttekniker. Därför stöttar vi utbildningen “VA-ingenjör” på Yrkeshögskolan i Göteborg.

– I en framtidsbransch som ständigt utvecklas och har behov av välutbildad personal ser vi det som mycket viktigt att aktivt bidra till kompetensförsörjningen på olika sätt. Det är därför glädjande att tillsammans med John Ericsson Institutet skräddarsy en utbildning som möter de kompetenser som vi efterfrågar, och ger studenterna en bra grund inför klivet ut i arbetslivet, säger Jessica Sténhoff, vd för Härryda Vatten och Avfall AB.

Relevant kompetens säkerställs

Härryda Vatten och Avfall är tillsammans med andra aktörer i VA-branschen delaktiga i att kvalitetssäkra utbildningen både på planeringsstadiet och genom uppföljningar. Syftet är att utbildningens olika delmoment, teoretiska och praktiska ska vara relevanta för den kompetens som krävs i yrkesrollen och som efterfrågas på arbetsmarknaden.

Välkomnar praktikanter

Att jobba med dricksvattenförsörjning och utveckling av VA-system är ett framtidsyrke med stor variation och utvecklingsmöjligheter. För att erbjuda studenter inblick i verksamheten och få praktisk erfarenhet välkomnar vi den som vill göra LIA-praktik hos oss.
Intresseanmälan LIA - Lärande i arbete görs till va.avfall@hvaa.se

Om utbildningen:

John Ericsson Institutets "VA-ingenjör”
2-årig YH-utbildning som ger bra grund både praktiskt och teoretiskt för att arbeta inom flera yrkesroller som VA-ingenjör och drifttekniker. Utbildningen startar höstterminen 2024.
Läs mer och ansök Länk till annan webbplats.