Länk till startsidan
Translate
Kontakt

NYHET

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

En anteckningsbok med penna intill. På blocket står det en text: Läsa av vattenmätaren senast 9 april. Bildens balgrund är gulffärgad och det ligger rödgula tulpaner i nederkanten.

Årlig vattenavläsning flyttas till våren

Vi ändrar period för avläsning av vattenmätare till våren istället för på hösten. Det innebär att du som kund kommer att få ett avläsningskort i mars. Sista dag att lämna avläsning är den 9 april.

Efter önskemål från våra kunder byter vi nu avläsningsperiod. När avläsningen av vattenmätaren lämnas på våren kommer justering av årsförbrukningen göras på fakturan som går ut i maj.

Alla ska lämna vattenavläsning

I mars skickas ett självavläsningskort ut till alla abonnenter. På kortet ska du fylla i vattenmätarställningen. Även du som fått en digital vattenmätare installerad behöver skicka in en avläsning. Instruktioner finns på avläsningskortet. Sista dagen att skicka in avläsning är den 9 april 2023.

Vanliga frågor:

Vad händer med min årsförbrukning?

Har du förbrukat ungefär samma mängd som tidigare år kommer du märka ingen eller liten skillnad på din beräknade årsförbrukning.

Kommer jag att få en högre faktura?

Har du förbrukat mer vatten än beräknat sedan din förra avläsning kommer du att få betala mellanskillnaden (justeringsbeloppet) på din nästa faktura (i juni).
Har du förbrukat mindre vatten än beräknat sedan din förra avläsning regleras mellanskillnaden (justeringsbeloppet) på din nästa faktura (i juni).

Jag har digital vattenmätare ska jag lämna avläsning?

Ja, även de fastighetsägare som har fått digital vattenmätare installerad ska lämna avläsning. Systemet med fjärravläsning är inte i igång ännu.

Varför ändras avläsningsperioden?

Vi ändrar efter önskemål från kunder som vill få justering av årsförbrukningen på våren istället för vid årsskiftet.

Jag har tid för byte av vattenmätare i mars, ska jag lämna avläsning?

Du som under mars månad har en tid bokad för vattenmätarbyte behöver inte skicka in avläsningskortet för 2023. Din mätarställning registreras vid bytet.