Länk till startsidan
Translate
Kontakt

NYHET

En man skjuter undan ett poolskydd.

Fyll poolen på natten!

Har du pool och tänker fylla den med dricksvatten? Gör det innan det blir varmt väder. Undvik att fylla pool eller spabad samtidigt som grannen och gör det helst på natten när övrig vattenförbrukning är lägre.

Under våren och sommaren används dricksvatten ofta till annat än normal hushållsförbrukning. Extra ansträngt blir det när många hushåll vattnar sina gräsmattor eller fyller sin pool, spa eller badtunna samtidigt.

Använd vattnet hållbart

Tänk på att det är dricksvatten du använder i poolen. Slösa inte med vattnet och följ våra tips för att hantera vattnet på ett klokt sätt. Om det råder bevattningsförbud får du INTE fylla din pool, spa eller badtunna med det kommunala dricksvattnet.

Så fyller du poolen ansvarsfullt:

  • Fyll på vatten i lugn takt med en trädgårdsslang eller liknande. Om du fyller med högt flöde kan rost och avlagringar släppa inne i ledningarna och vattnet kan bli grumligt både för dig och dina grannar.
  • Slangens mynning ska vara över vattenytan under hela påfyllningen. Det fungerar då som ett effektivt återströmningsskydd (backventil).
  • Fyll helst poolen nattetid, mellan klockan 23.00 och 06.00, då normalförbrukningen av vatten är som lägst.
  • Täck sedan över poolen. Det minskar avdunstningen vilket gör att du inte behöver fylla på nytt vatten lika ofta.

Läs mer: Fyllning och tömning av pool