Länk till startsidan
Translate
Kontakt

Tillgänglighet

Härryda Vatten och Avfall AB står bakom den här webbplatsen. I denna tillgänglighets­redogörelse redovisar vi webbplatsens tillgänglighet.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Vi strävar efter att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. 

Webbplatsen hvaa.se är förenlig med nivå AAA i standarden Web Content Accessibility Guidelines version 2.1.

Vi är medvetna om att delar av webbplatsen inte är helt tillgängliga. Följande brister känner vi till och arbetar löpande för att åtgärda.

  • Det finns äldre pdf-filer som vi kontinuerligt arbetar med att göra tillgängliga eller byta ut.
  • Det finns en driftinformationsmodul med karta som inte är helt tillgänglig. Viktig information om vattenavbrott skickas även genom funktionen till berörda kunders mobiltelefoner som sms.

Kan du inte använda delar av webb­platsen?

Om du behöver information från webbplatsen i något annat format än det som webbplatsen erbjuder kan du kontakta oss via e-post, telefon eller via vårt kontaktformulär.
E-post: va.avfall@hvaa.se
Telefon: 031-724 61 00

Rapportera brister i tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, meddela oss så att vi får veta att problemet finns.
Rapportera brister i tillgänglighet

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning (Digg) har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta myndigheten och påtala det.
Anmäl bristande tillgänglighet, Myndigheten för digital förvaltnings webbplats Länk till annan webbplats.

På Diggs webbplats kan du också läsa om lagen och om vilka som omfattas.
Om lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, Myndigheten för digital förvaltnings webbplats Länk till annan webbplats.

Så har vi testat webbplatsen

Webbplatsen har testats dels av en extern aktör (Consid), dels genom självskattning (intern testning).

Vårt publiceringsverktyg Sitevision har en inbyggd tillgänglighetskontroll som hjälper oss när vi publicerar enskilda sidor. Vi gör även kontinuerligt en självskattning (intern testning) med hjälp av vår webbleverantör.

Senaste bedömningen gjordes den 9 maj 2022.

Hjälpte informationen på denna sida dig?