Länk till startsidan
Translate
Kontakt

NYHET

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Bevattnings­förbudet har upphört

Bevattningsförbudet i Härryda kommun slutade gälla den 7 augusti. Stort tack till alla som hjälpt till med att spara på vårt värdefulla dricksvatten!

Efter en tid med regn och svalare väder är nivåerna i våra vattentäkter så pass normala och vattensituationen inte längre kritisk. Härryda Vatten och Avfall har därför tagit beslut om att häva bevattningsförbudet.

– Vi har tagit oss igenom en kritisk period och kan nu lätta på restriktionerna. Vi är tacksamma för den förståelse och det samarbete som våra kunder visat genom att spara på vattnet under den här tiden. Tillsammans gör vi stor skillnad, säger Christian Landén, enhetschef distribution VA på Härryda Vatten och Avfall AB.

Fortsätt använda vattnet sparsamt!

Sedan bevattningsförbudet infördes den 14 juni har det inte varit tillåtet att vattna med vattenslang eller att fylla pooler. Alla har även uppmanats att använda vattnet sparsamt genom att inte spola i kranar i onödan och att om möjligt vattna med regnvatten. En uppmaning som fortsätter att gälla.

– Vi vill inte hamna i en situation igen med vattenbrist, så vi ber alla att fortsätta använda vattnet hållbart. Bara genom att stänga av kranen under tandborstning kan en familj spara 100 liter vatten om dagen, säger Christian Landén.

3 hållbara tips

Borsta tänderna och spara 100 liter

Det rinner ungefär sex liter vatten per minut ur kranen. Ett hushåll på fyra personer som borstar tänderna två minuter, två gånger om dagen, kan spara nästan hundra liter vatten – bara genom att stänga av kranen under tandborstningen.

Vattna med kanna och spara 100 liter

En vattenspridare gör av med nästan åtta liter vatten per minut. Det blir mer än 150 liter vatten på bara 20 minuter. Vattna med kanna istället, gärna med uppsamlat regnvatten.

Laga läckan och spara 11 badkar

På en månad kan en droppande kran läcka vatten motsvarande 11 badkar. Laga din kran så sparar du på vår allra viktigaste naturresurs.
hvaa.se/sparavatten