Länk till startsidan
Translate
Kontakt

Digital vattenmätare

Härryda vatten och avfall har i utvalda bostadsområden börjat byta till vattenmätare som läses av på distans. Du som har fått en digital vattenmätare kommer endast behöva läsa av mätarställningen vid flytt och ägarbyte.

Avläsning senast 25 september 2022

Även de hushåll som fått en digital vattenmätare installerad behöver lämna in en avläsning i år. Mer information finns på det avläsningskort som skickats ut via post.

Avläsning vid ägarbyte

När fastigheten byter ägare ska en manuell slutavläsning av vattenmätaren göras.

Så läser du av mätaren

Ange de första fem stora siffrorna. De visar förbrukningen av vatten i antal kubikmeter. De tre sista små siffrorna ska inte rapporteras in, de är decimaler och visar antal liter.

Felmeddelanden

Bilden visar de felkoder som kan stå på vattenmätaren. Koderna förklaras i texten nedan.

Din digitala vattenmätare kan visa olika koder som indikerar att den behöver kontrolleras av Härryda vatten och avfalls drifttekniker.

  • Reverse: Vattnet flödar genom mätaren i fel riktning. Kontakta våra drifttekniker.
  • Leak: Vattnet har ej varit still i en timme det senaste dygnet. Detta kan vara ett tecken på läckage, till exempel rinnande toalett. Kontakta rörmokare.
  • Burst: Vattenflödet har konstant varit högt under minst 30 minuter, vilket kan vara ett tecken på rörbrott. Kontakta rörmokare.
  • Dry: Mätaren är ej vattenfylld. Kontakta våra drifttekniker.
  • Tamper: Försök till åverkan på mätare. Denna mätare är ej längre godkänd för debitering och måste bytas ut. Kontakta våra drifttekniker.
  • Radio off: Radio av. Kontakta våra drifttekniker.
  • Low battery: Svagt batteri. Kontakta våra drifttekniker.

Hjälpte informationen på denna sida dig?